Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Πολυθρόνα no5 !! (Yessssss.... Best Pallet Chair no5)

Φίλοι μου γεια σας !!!

Σήμερα θα δούμε την νέα μου κατασκευή "Πολυθρόνα no5"



Πρίν λίγο καιρό κάπου μέσα στον Ιούνιο και καθώς δούλευα την πολυθρόνα no4 (δείτε εδώ), αναρωτιόμουν.... πως θα ήταν αν της έδινα στρογγυλά μπράτσα και μεγαλύτερη πλάτη !! 

Να λέω την αλήθεια και μάρτυς μου ο Θεός, έκανα κίνηση να την σταματήσω τότε στην μέση και να την φτιάξω όπως την φανταζόμουν !!! Τελικά.... λέω, ας είναι.... ας την τελειώσω, και κάποια στιγμή θα ξεκινήσω την πολυθρόνα no5 όπως την θέλω !!!


Πέρασαν λοιπόν 4 μήνες με πολλές και διάφορες κατασκευές, και να 'μαστε λοιπόν σήμερα που ήρθε η ώρα να δείτε την....


ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ ΠΟΛΥΘΡΌΝΑ (no5) !!!! 













Η μοναδική στο είδος της πολυθρόνα στο σαλόνι αφού βάφτηκε με άχρωμο βερνίκι νερού !!! Ενα σαλόνι.... φουλ παλετοκατασκευές !!! Βλέπουμε και της νέες κατασκευές για δωράκια τα Χριστούγεννα !! 





Δεν υπάρχει πιο αναπαυτική πολυθρόνα !!! σύντομα θα φτιαχτούν και τα μαξιλαράκια και θα είμαστε.... κομπλέ !!! 





Ανέβασα τα level στην κατασκευή πολυθρόνας από σανίδες παλέτας στα ύψη !! Εκεί.... που πιστεύω ότι δεν γίνετε να πάει πιο πάνω !! 

Πόσο πιο όμορφη κατασκευή πολυθρόνας από αυτή ?? Βέβαια..... την απάντηση στο ερώτημα αυτό, ίσως κάποια στιγμή την δώσει η no6 !! 


Για να βγει το αποτέλεσμα αυτό χρειάστηκα 32 ώρες εργασίας & πειραματισμού !!! Σήμερα έχοντας τελειώσει το πρωτότυπο και έχοντας καταγράψει βήμα βήμα στο χαρτί την κατασκευή, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο χρόνος κατασκευής στην δεύτερη πολυθρόνα θα πέσει κάπου στης 25 ώρες !! Αν είχα και τα κατάλληλα εργαλεία ο χρόνος θα έπεφτε αισθητά πιο κάτω !!  

Όλη η κατασκευή πραγματοποιήθηκε με εργαλεία ερασιτεχνικά και κάποια από αυτά, της.... πλάκας (φώτο) !!!!




Αρχικά λοιπόν είχα φτιάξει στο περίπου ένα σχεδιάγραμμα με της διαστάσεις που ήθελα. 





Παράδειγμα.... πόσο ύψος θέλω να έχει το μπράτσο μπροστά.... και στο πόσο να τελειώνει πίσω !! Πόσο ύψος θέλω στην πλάτη καθώς και το πλάτος γενικά της πολυθρόνας !! στην no4 είχα 60 πόντους... μου αρέσει, άρα κρατώ το ίδιο άνετο πλάτος και προχωράμε στα υπόλοιπα !!

Αν προσέξατε στα μπράτσα έχω δώσει 10 μοίρες κλίση στην εξωτερική κάτω πλευρά προς τα μέσα για να δείχνει πολύ πιο όμορφη !!  Για να βγουν τα φάλτσα αυτά μιας και δεν διαθέτω γωνιάστρα, έφτιαξα έναν αυτοσχέδιο οδηγό και τα έκοβα με την βοήθεια του Ρούτερ !! 

Στην φώτο βλέπουμε την προς επεξεργασία σανίδα να είναι η κάτω, και πάνω ο πήχης ώστε να οδηγώ το Ρούτερ στο κόψιμο !! 









Μέχρι την επόμενη κατασκευή μου, σας εύχομαι καλά Μαστορέματα και σε εσάς !!! 



Σας περιμένω και στην ομάδα μας στο facebook για ακόμα περισσότερες κατασκευές από όλο τον κόσμο !! 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου