Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Τραπέζι & καρέκλες από σανίδες παλέτας !!! pallet table & chair by Alex K.

Φίλοι και φίλες γεια σας !!! 

Μετά από κάμποσες μέρες απουσίας μου από της κατασκευές (καλοκαίρι είναι...) , και μετά και από της όμορφες κατασκευές που μας παρουσίασαν φίλοι και αναγνώστες της σελίδας, είμαι έτοιμος να σας δείξω την επόμενη κατασκευή μου !! 


Μια κατασκευή λοιπόν "τραπέζι & καρέκλες" για την βεράντα μου ! Βέβαια, το τραπέζι μπαίνει άνετα και σε οποιαδήποτε κουζίνα μέσα στο σπίτι !!!  


Το παλιό τραπέζι της βεράντας ήρθε η ώρα του να αντικατασταθεί. Το είχα φτιάξει πριν 5-6 χρόνια από σανιδάκια και ραμποτέ (περισσεύματα από την πέργκολα στο χωριό) !! Δεν μπορώ να πω.... το τραπέζι το κατ' ευχαριστήθηκα όλα αυτά τα χρόνια αλλά όπως βλέπεται δεν δένει με τον συνολικό χώρο !!!

Δείτε το στης φώτο που ακολουθούν...









τους τελευταίους 6 μήνες του πρόσθεσα και ένα φύλλο mdf !!! 






Και πάμε λοιπόν στο σήμερα να δούμε την νέα κατασκευή τραπεζιού με καρέκλες !!! 

Χρησιμοποίησα σανίδες παλέτας διαστάσεων 1.20χ10χ2.5 !! 
Για τα πόδια χρησιμοποίησα τα κάθετα δοκαράκια τσιμεντοπαλέτας διαστάσεων 100χ70χ30 !!






πριν και μετά το τρίψιμο στα πόδια !!





Καρόβιδα με ροδέλα και παξιμάδι για γερό σφίξιμο, καθώς και αντιρίδες δεξιά και αριστερά στα πόδια !! Με αυτό το δέσιμο πιστέψτε με το τραπέζι δεν κουνάει καν !!! 







καλό τρίψιμο σε όλο το τραπέζι !! 





πλύσιμο με το πιεστικό για απομάκρυνση σκόνης !! δυστυχώς δεν διαθέτω κομπρεσέρ αέρος.. :P






Μέχρι να στεγνώσει το τραπέζι μας.... πάμε να δούμε την κατασκευή καρέκλας !!!









Έτοιμες οι 2 πρώτες καρέκλες !! η δεξιά έχει περαστεί με άχρωμο βερνίκι νερού της CRAFT !!





Διακοσμητικές βιδωτές τάπες !! Δοκιμαστικά της έβαλα να δω αν πηγαίνουν στην καρέκλες, και.... μας αρέσουν, οπότε της αφήνω επάνω !!! 





Καρόβιδες και στα πόδια της καρέκλας για δυνατό δέσιμο !!!










Και πάμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα και αυτής της όμορφης κατασκευής που πιστεύω ότι δένει άψογα με τον χώρο στην βεράντα μου !! Οτιδήποτε βλέπεται στην φώτο (πλακάκια, χτιστά παγκάκια επενδυμένα με πέτρα tepostone, τοιχίο, φραχτάκι, ζαρντινιέρα από παλέτες) είναι φτιαγμένα από εμένα με πολύ μεράκι !!













η γυναίκα πρόλαβε κιόλας και έστρωσε μουσαμά !!!!! :)





Ένα Αλογάκι της Παναγίας (στα αγγλικά το λένε praying mantis "προσευχόμενος μάντης" γιατί κρατά τα μπροστινά του πόδια σε στάση που θυμίζει προσευχή) έκανε την εμφάνισή του εχτές την ημέρα της Παναγίας στην πλάτη της καρέκλας κάνοντας τα.... εγκαίνια !!! 



Κλείνοντας να σας ενημερώσω, νέες όμορφες παλετοκατασκευές από όλο τον κόσμο, παρουσιάζονται συνεχώς στην σελίδα μας στο facebook, κάτι που δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς στο blog !! όσοι δεν είστε ακόμα μέλη να γίνεται άμεσα ώστε να μην χάνετε καμία δημοσίευση !!




facebook



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου